Monday, 12 November 2018

INFO WD : Kenapa Nombor Bersiri Pada Produk Penting?



Assalamualaikum. Hai!


Ok. Kali ni CikSha nak kongsikan pasal Nombor Bersiri yang ada pada produk WD. Kalau nak tahu, dari 4 produk keluaran Adleesya Beauty hanya si gojes WD je yang ada nombor bersiri ni tau. Special kan? Opkoz la sebab si gojes WD kan super eksklusif.


Nombor bersiri yang tercetak tu semuanya tak sama pada setiap kotak. Dia macam automatik running code. Dan untuk makluman, dalam Malaysia ni hanya ada satu kilang je yang boleh buat sistem cetakan running code macam tu. So, beware eh yang kengkonon nak copycat produk eksklusif Adleesya Beauty yang satu ni. Pasang jerat kat leher sendiri la tu. Kantoi nanti.


Yang membeli pun kena hati-hati jugak ok. Jangan kerana nak harga murah, kena tipu pulak. Si gojes WD ni kualitinya dijaga ketat. Selain ada nombor bersiri, kotak nya di balut dengan plastik. Hanya pembeli yang bakal guna je yang sepatutnya koyakkan plastik tu. Kalau beli tapi dapat kotak yang dah takde plastik nye tu, confirm nombor bersiri pun dah ditoreh,ditebuk dan diconteng. Ini memang terang lagi bersuluh awak kena tipu dah. Macam gambar contoh kat bawah ni. Yakin ke dalam botol cinonet tu betul-betul krim nano si gojes WD?


Ni packaging yang terkini. Pun jadi mangsa robekan. Rajin sungguh buat kerja extra. Sabar je la.













Kotak sebelum packaging yang terkini pun digores-gores macam ni. Langsung tak amanah.



Kenapa Nombor Bersiri Pada Si Gojes WD Penting?

Tujuan utama sudah tentulah untuk memastikan Keselamatan Pengguna terjamin. Kalau terjadi sesuatu yang tak diduga, nombor bersiri pada kotak tu la yang pihak Adleesya Beauty HQ akan rujuk dulu. Untuk dapatkan maklumat seperti :
  • keluaran batch ke berapa
  • nama pengedar/stokis
  • dan macam-macam lagi maklumat

Kalau nak tahu, setiap pembelian si gojes WD, nombor bersiri pada kotak tu WAJIB di update dalam sistem untuk rekod. Setiap pengedar dan stokis kena buat yang ni tak boleh culas. Lagi satu, semua pengedar sebenarnya kena berdaftar dengan pihak Adleesya Beauty HQ sebelum officially menjual si gojes WD ni tau.


Jadi, kalau ada kes dapat kotak yang dah dibuka plastik, nombor bersiri pun dah 'selamat', tu bukan tanggungjawab pihak Adleesya Beauty HQ lagi. Pengedar yang berdaftar, jujur dan amanah insyaAllah takkan buat kerja tak berfaedah macam ni. Buat rugi je. Orang yang jujur berniaga, niat nak bantu orang lain dapat kesan yang diimpikan, sambil jana pendapatan yang berkat. Bukan buat kerja yang langsung tak menguntungkan macam ni.


Selalu yang jadi kes macam ni kalau pembeli tu nak cantik tapi kedek nauzubillah. Nak beli harga murah dari tetapan HQ. Cari yang jual kat shopi takpun lajada. Dapat la yang murah sebab mungkin stok dah berkurun. Kotak dah koyak plastik. Nombor bersiri pun dah dirobek. Jawabnya tanggunglah sendiri na kalau gigih tonyoh tapi takda kesan apa-apa pun. Ye la kan, tak tau krim tu betul ke krim nano si gojes WD. Ntah-ntah dia buh losyen. Hati-hati tau!



Suka baca entri ni? LIKE sikit. Mekaseh! (^_^)

Friday, 9 November 2018

Cabutan Bertuah 2018 | Untuk Semua Pengguna Setia Produk Adleesya Beauty



Assalamualaikum. Hai!


Baru berkesempatan nak update dan war-warkan pasal CABUTAN BERTUAH 2018 yang Adleesya Beauty anjurkan untuk tahun ni. Untuk makluman, setiap hujung tahun Adleesya Beauty memang selalu anjurkan Cabutan Bertuah macam ni. Berkongsi rezeki dengan pengguna setia produk Adleesya Beauty terutamanya WDLovers. Best kan?


Ok la. Taknak bebel pepanjang. CikSha nak berkongsi info pasal Cabutan Bertuah ni dengan infografik yang disediakan oleh pihak HQ. So, check it out!


TEMPOH BERLANGSUNG 
 
Pembelian mana-mana Set Kombo produk Adleesya Beauty bermula 1 November 2018 sehingga 31 Januari 2019 layak untuk turut serta dalam Cabutan Bertuah ni. Jadi jangan lepaskan peluang tau. Hadiah yang ditawarkan kali ni semuanya emas (rantai tangan dan cincin) yang berjumlah RM10 000. Siapa la yang bertuah tu kan?




PRODUK KOMBO YANG LAYAK UNTUK SERTAI CABUTAN BERTUAH

Terdapat 5 Set Kombo yang ditawarkan untuk semua pengguna produk Adleesya Beauty grab bagi layak untuk turut serta dalam Cabutan Bertuah kali ni. Setiap Kombo 'ratu'nya adalah si gojes WD sebab dia produk utama yang melayakkan nama pengguna tersenarai. Sebab si gojes WD je yang ada nombor siri pada kotak dan nombor tu yang akan didaftarkan oleh pengedar kepada HQ untuk melayakkan pembeli produk menyertai Cabutan Bertuah ni.









TERMA DAN SYARAT

Berikut adalah Terma dan Syarat yang wajib dipatuhi jika ingin turut serta dalam Cabutan Bertuah ni. Opkoz la ada syarat. Ni bukan scam ye uols. Betul-betul punya tawaran emas sebagai hadiah cabutan bertuah. Bukan tipu ok. Cumanya adakah anda 10 orang yang bertuah tu? Kita tak tahu kan?Ada rezeki insyaAllah.

Tak bertuah untuk menang pun, dapat jadi gojes awet muda. Kalau ambik set yang digandingkan dengan si seksi VH, si manis Peea dengan si wangi Feeaz, dapat pakej bersih mantop, gebu gebas dan harum mewangi. Tak rugi pun melabur untuk kecantikan luar dan dalam diri sendiri.






CARA UNTUK SERTAI CABUTAN BERTUAH DAN PENEBUSAN HADIAH

Untuk makluman, setiap penyertaan akan ada kad penyertaan khas. Kad-kad ini pengedar dan stokis perlu lengkapkan dan kembalikan semula pada HQ untuk tujuan cabutan nanti. Selain tu, setiap pembelian si gojes WD oleh pengguna perlu didaftarkan di dalam sistem. 

Jadi pastikan si gojes WD yang dibeli masih dalam wrapping plastik sebab dalam kotak ada nombor siri produk yang melayakkan pengguna sertai Cabutan Bertuah ni. Kalau takda tu sebab dah kena tebuk, wrapping plastik pun dah lesap maksudnya anda tak layak dan anda dah kena tipu la tu. Nak selamat dan dapat join cabutan bertuah sila dapatkan produk dari pengedar sah sahaja ok!





HADIAH YANG DITAWARKAN

Haaa..yang ni mesti ramai tak sabar nak tahu. Seperti dimaklumkan, hadiah yang ditawarkan adalah emas yang bernilai RM10K untuk 10 orang yang bertuah. Dalam beribu lemon pengguna setia si gojes WD, adakah anda yang bertuah tu? Jeng jeng jeng. Nah CikSha belanja awak semua cuci mata tengok kilauan emas blink blink yang ditawarkan.





Haaa..meletops kan hadiah cabutan bertuah kali ni. Emas berharga oo. Makin lama harga makin naik. So, jangan lepaskan peluang ok! Boleh dapatkan mana-mana Set Kombo yang uols berkenan kat pengedar berdaftar atau stokis Adleesya Beauty.

Nak mai pinang depa semua kat CikSha? Uiiii..lagi la boleh sesangat. Meh bisik tepi meh. 😘



Suka baca entri ni? LIKE sikit. Mekaseh! (^_^)

Friday, 19 October 2018

Welcome To Kiosk Gojes



Assalamualaikum. Hai!


Akhirnya siap dah blog untuk Kedai Online CikSha. Lama dah berhajat nak buat tapi asyik la tertangguh. Jadi sambil-sambil siapkan design blog customer, design sekali la blog untuk bisnes online sendiri. Asyik design blog bisnes customer je. Sendiri punya bisnes takde blog. Jadinya sambil menyelam minum air la gitu.


Ada blog ni sedap sikit nak kongsi info, testimoni dan lain-lain dengan panjang lebar. Maklum le jari kuat membebel ni sekali menulis berjela-jela. Tulis kat FB boleh je. Tapi nanti dia dah ke bawah orang takde nye rajin nak scroll lagikan nak search. Tulis blog sedap sikit. Orang gugel je jumpa blog iols. Tu best. Hihi.




Oh. By the way, kedai online CikSha ni jual 2 jenis produk yang berbeza tau. Tapi CikSha confirm jadi kegemaran ramai. Produk kegilaan orang perempuan nak stay gojes, wangi, gebu gebas dan bersih mantop, CikSha ada krim awet muda si gojes WD, perfume si wangi Feeaz, losyen si manis Peea dan pencuci intim si seksi VH. Lagi satu produk yang bagi perot dan mood happy, CikSha ada coklat Chocotainer 3 perisa iaitu Nuts, Coconut dan Fruits.


Haaaaa, teruja tak? Kalau nak cuba, jangan le memalu nak shopping dengan CikSha eh. Roger je tau. CikSha tak makan orang. CikSha makan coklat Chocotainer tu je. Hihi.


Welcome To Kiosk Gojes!


Suka baca entri ni? LIKE sikit. Mekaseh! (^_^)